Anime från Japan

I japan så kallas all animerad film för anime som är det franska ordet för animerad film. Vad som skiljer de japanska animerade filmerna från den västerländska är att det oftast är mycket bättre storys jämfört med exempelvis tecknade barnprogram och från Disney. Anima är också befriad från alla jobbig moral som oftast trycks in i animationer riktade till barn, i Japan så satsar man mer på att skapa en riktigt bra story istället för att försöka uppfostra alla världens barn, för det är väl ändå föräldrarnas jobb och inte filmindustrins. Anime är riktad till både barn och vuxna. Det finns exempelvis filmer som är inriktade till vuxna män och de finns filmer inriktade till vuxna kvinnor. Det finns också filmer mer inriktade till barn i tonåren och även olika könsuppdelningar. Det finns också erotiska anime och även ren porr anime så nog skiljer sig den Japanska animerade filmen och manga från resten av världen och det är väl det som gör den så väldigt intressant.

Anime är också direkt riktad till tv-produktioner och har därför sällan en sådan stor budget, istället så söker ofta den ansvariga produktionen efter lite enklare genvägar som rörliga bakgrunder. Animefigurerna är också mycket enklare än vanlig animerad film, i Disney så försöker de exempelvis göra allt så verklighetstroget som möjligt vilket inte alls existerar i animeindustrien eller manga där figurerna ofta har olika färger på håret för att presentera deras personlighet osv.

Några kända anime från Japan är exempelvis;

Bubblegum Crises som handlar om ett Tokyo som drabbats av en jordbävning och praktiskt taget förstörts helt men tack vare Boomers, en slags robotliknande varelse, så byggs staden upp igen. Dessa Boomers fungerar dock inte alltid och ibland så utnyttjas de för att göra saker som inte är lagliga, detta vill fyra stycken mycket rebelliska kvinnor råda bot på.

Oh my Goddess är en mycket rolig komedi om en man som heter Keiichi som vid ett försök att ringa och beställa hämtmat ringer fel och istället hamnar hos en gudinna som han sedan inte blir av med. Detta är en mycket rolig och charmig klassiker.

Slayers handlar om en magiker vid namn Lina Inverse. Denna magiker som har ett vansinnigt hett temperament kämpar för att världen ska bli god och ondskan ska utplånas. Slayers är en typ av Fantasy med en stor portion humor.

Anime har många gånger anklagats för att vara både mycket våldsamt och ibland också pornografiskt. Detta stämmer till viss del då det finns anime riktad till vuxna människor, det är helt enkel en konstform med flera olika genrer som exempelvis science fiction, Fantasy, erotiskt, barnprogram och action/thrillers. Precis som med vanliga filmer som inte är animerade så sätter du ju inte dina små barn framför en anime med genren thriller, nä, du väljer förmodligen en genre som är riktad till just barn, eller hur? Anime finns i så otroligt många olika former, och du väljer vad just du tycker är kul att titta på.