Succespelen i mobilen – Pokemon mfl

Mobiltelefonen har blivit en tidsfördrivare när man väntar på saker eller kanske bara vill slappna av ett litet tag. Det är inte bara sociala medier, filmklipp och läsning vi fördriver tiden med utan också tusentals och åter tusentals spel. Spelen finns i otroligt många utformningar och vissa blir mer populära än andra. Mobilspelen utvecklas i många olika grenar, här listar vi spel som finns att hämta i app-affärerna men det kan mycket väl handla om mobilspel man använder för att ha chansen att vinna pengar, ett snyggt sådant exempel är ikibu casino som dessutom har ett Japanskt tema vilket vi på Animanga gillar skarpt! Här är tre stycken appar som har blivit riktiga succéspel;

ab

Angry Birds, ett spel där man skjuter ner pyramider eller fort som är gjorda av grisar med hjälp av en slangbella och helt enkelt en ”Angry Bird”. Spelet är skapat av ett företag från Finland som heter Rovio Entertainment och har blivit höjt till skyarna på grund av kombinationen av ett roligt utseende, låga pris och framförallt för att det är ett enkelt och roligt spel. Det skapades först och främst till Apple iOS i december 2009 men släpptes senare också till andra smartphones med pekskärm för att sedan ökas ut till både PCs och spelkonsoller. Populariteten har ledde som sagt till att spelet utvecklades till PCs och spelkonsoller. Men det stannade inte där utan blev också en tecknad serie och  slutligen inte bara en utan två filmer. I januari 2014 hade spelet laddats ner över två miljarder gånger på alla olika plattformer. Men redan i juli 2015 hade nedladdningarna ökat till över hela tre miljarder. Alla dessa nedladdningar har lett till att spelet är det mest nedladdade spelet i sin tid.

fl

Flappy Bird, är ett mobilspel där man är en fågel som ska flyga igenom en serie rör utan att nudda dem. Spelet utvecklades av den vietnamesiska spelutvecklaren Dong Nguyen och släpptes på Google play och App Store den 24 maj 2013. För att få fågeln att flaxa uppåt trycker man på skärmen. Här gäller det att vara fingerfärdig och att trycka till på skärmen i rätt tillfälle för att fågeln inte ska flyga in i röret. Det kanske kan tyckas vara ett väldigt enkelt spel men skenet kan bedra. Det är väldigt svårt att få fågeln att flyga som man vill och spelet är faktiskt känt för sin väldigt höga svårighetsgrad. Kanske är det just det simpla men ändå så svåra som gjort spelet så pass populärt. Den 10 februari 2014 plockade Nguyen bort spelet. Det var enligt honom beroende framkallande för många och gav honom skuldkänslor vilket han inte klarade av. Spelet går fortfarande att ladda ned på fildelningssidor och alternativa appbutiker.

pg

Pokemon Go, är ett mobilspel som släpptes i juli 2016. Det utvecklades av Niantic och är utgivet av The Pokémon Company för IOS och Android. Här får du som spelare i ett platsbaserat spel med förstärkt verklighet fånga, strida, träna och byta virtuella Pokémon som dyker upp ute i din verklighet. Det är alltså så att du måste gå ut och röra på dig för att kunna spela. Du behöver en smartphone med GPS och kamera. Spelet är gratis men det går att göra köp inuti spelet. När spelet släpptes var det ett sådant enormt tryck på nedladdningarna att flera lanseringsdatum världen över sköts upp för att företaget skulle få ordning på sina servrar.