Tokyo- en av världens coolaste städer!

En resa till Tokyo ångrar man inte, det kan vi garantera. Många säger att det är väldigt dyrt i Tokyo men det stämmer inte, inte om du kan tänka dig att äta på lite enklare ställen emellanåt för då kan du komma undan med en måltid på 15-20 kronor, endast en tredjedel av vad en enklare rätt på café kostar här i Sverige. Det går alltså att komma undan väldigt billigt om man vill resa lite mer budget. En flygresa till Tokyo tur och retur kostar inte heller särskilt mycket, är du ute i god tid kan du få en resa under 5000 kronor. En flygresa till Tokyo tar cirka 13 timmar och då tillkommer tid för mellanlandning, tidsskillnaden mellan Sverige och Japan ligger på åtta timmar. Ta inte en taxi när du åker från Narita airport för det kan gå på närmare 2000 kronor, ta istället snabbtåget som endast kostar 250 kronor.

Shibuya: Är ett ungdomligare distrikt i Tokyo, här finns allt i nöjesväg från coola klubbar till roliga Karaokebarer och massa roliga shoppingstråk. I Shibuya så är det mycket folk i rörelse och över Shibuya crossing så passerar hela 100 000 människor i timmen, en siffra som verkligen är svår att greppa. Sätt dig på Starbucks som ligger alldeles intill och titta på alla människor som passerar.

Harajuko: Harjuko distriktet är förmodligen det allra coolaste stället i Tokyo här kan du hitta de allra coolaste och udda modebutikerna, överallt så finns ungdomar med coola och färgglada frisyrer och kläder, vi lovar, det liknar inget du tidigare har sett. Harajuko måste upplevas in real life.

Ginza District: I Ginza hittar du det absolut bästa shopping kvarteren i Tokyo, är du ute efter märkeskläder från världens alla modehus så är det hit som du ska leta dig. Här finns också de bästa restaurangerna från jorden alla hörn bl. a från det Italienska och det Franska köket. I Ginza så hittar du också stans bästa Sushi, så att besöka Ginza är ett måste om du är i Tokyo.

Rappongi: I Rappongi så möts öst med väst, här samlas många turister och här jobbar flera utländska på de olika barerna och uteställena. Hela stadsdelen skiljer sig från övriga Tokyo då den har en mer västerländsk stil. Här finns också flera bra Restauranger och bra partyställen.

Är du i Tokyo så får du inte heller missa att besöka kejsarpalatset med och dess otroligt vackra omgivning med vackra parker och kanaler. Missa heller inte att besöka Ueno-koen-parken som har flera vackra tempel, ett Zoo, flera museum och en sjö med vackra körsbärsblommor. När körsbärsblommorna blommar i april så vallfärdar Japaner och turister just hit för att betrakta de underbart vackra rosaskimrande körsbärsblommorna. Många tycker att det är just under den här tiden som Tokyo är som allra vackrast. Klimatet i Tokyo är subtropiskt med varma fuktiga och heta somrar och milda vintrar, dock så kan det bli riktigt kallt på vintern och ibland så snöar det, så glöm inte att packa med dig en varm jacka om du besöker Tokyo mitt i vintern.